Squeeze Bicycles vernieuwt de lichtgewicht vouwfiets markt

Squeeze Bicycles is vanaf vandaag actief op de Nederlandse vouwfiets markt met een vernieuwend en betaalbaar alternatief voor de traditionele vouwfiets.

SOEST, 24 SEPTEMBER 2009 - Squeeze Bicycles is vanaf vandaag actief op de Nederlandse vouwfiets markt met een vernieuwend en betaalbaar alternatief voor de traditionele vouwfiets. Squeeze Bicycles lanceert de Squeeze voor particulieren en de Squeeze Biz voor de zakelijke markt. Beide zijn voorzien van een markant design, en de laatst genoemde heeft een creatieve advertentie mogelijkheid.

De vouwfiets markt, tot op heden gedomineerd door veelal dure merken, was duidelijk toe aan vernieuwing, zo dachten ondernemers Ralf Capel en Peter-Paul Ansinger, eigenaren van Squeeze Bicycles. "De prijs-kwaliteit verhouding voor zowel de dure als de extreem goedkope merken is ver te zoeken en er is tot op heden weinig innovatie in de markt" zegt Peter-Paul Ansinger. Deze stelling heeft beide ondernemers ertoe bewogen de innovatie zelf naar de markt te brengen.

Beide jonge ondernemers hebben een totaal andere kijk op de Nederlandse fietsmarkt. Zij vinden deze letterlijk en figuurlijk vastgeroest en vooral erg duur. Ralf Capel legt uit: "Het is bijna niet te doen voor de lagere inkomens om een kwalitatief goede fiets te kopen waar dagelijks mee naar werk gefietst kan worden". Dit komt mede doordat de Nederlandse fiets producenten beschermd worden doormiddel van protectionistische maatregelen tegen buitenlandse producenten. Desalniettemin is het Squeeze Bicycles gelukt om een kwalitatief goede fiets op de markt te brengen met een prijs die voor de meeste mensen geen belemmering zal vormen.

De Squeeze is ontstaan na vele ontwerpen bekeken te hebben. Het eindresultaat is een vouwfiets die dankzij het aluminium frame nog geen 10 kg weegt. Bovendien heeft de fiets een kevlar v-snaar die de traditionele ketting vervangt. "Tijdens het opvouwen en gebruik van vouwfietsen komt het vaak voor dat mensen smeerolie aan hun handen en broek krijgen. "Met de v-snaar is dit verleden tijd, en deze oplossing gaat tevens een leven lang mee" zegt Ralf. De fiets is binnen enkele seconden op te vouwen. Eenmaal opgevouwen kunnen beide modellen zonder bukken of tillen mee gerold worden.

De Squeeze Biz heeft naast alle kenmerken die de Squeeze ook heeft ook nog een groot advertentie canvas in het frame waar bedrijven reclame op kunnen plaatsen. De vouwfunctie wordt niet belemmerd, doordat het canvas van polyester wordt gemaakt. Opdruk en bevestiging aan de fiets wordt volledig verzorgt door het Squeeze Bicycles. "Deze speciale zaken vouwfietsen kunnen vervolgens als woonwerk fiets voor werknemers, of puur voor marketing doeleinden gebruikt worden". "De mogelijkheden zijn eindeloos" aldus Ralf Capel. Peter-Paul Ansinger voegt hieraan toe dat "bovendien het groene aspect wat onlosmakelijk verbonden is met deze manier vervoer, erg belangrijk zal zijn voor bedrijven".

Squeeze Bicycles is met het enthousiasme van deze ondernemers en de veelzijdigheid van het product een aanwinst voor de Nederlandse (vouw)fiets markt. Het zal dan ook niet lang duren voordat de consumenten en bedrijven de weg naar deze onderneming zullen vinden.

Share:


Tags: aluminium vouwfiets, Lichtgewicht vouwfiets, Squeeze, Squeeze Vouwfiets, Vouwfiets, Vouwfietsen


About Squeeze Bicycles

View Website

Press Contact
Press Contact Squeeze Bicycles